ШУМЕРСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ (ЦИВИЛИЗАЦИЯ ИЛИ МИСТЕРИЯ)

Шумери   От учените е доказано, че шумерите са били най-древната  цивилизация на земята. Според накои съобщения тя е на не по-малко от 445 хиляди години.

През човешката история, много велики умове са се трудили над решаване на тайната на тези древни хора. Но до днес, тя си остава нерешена.

Знае се, че преди повече от 6 000 години в Месопотамия се e появявила силно развита цивилизация, като че ли от нищото.  Още в началото тя владеела писменост и медицина, ползвала е шестзначни изчисления, тройни скоби и числата на Фибоначи. В запазените шумерски текстове се съдържа подробна информация за произхода, еволюцията и структурата на Слънчевата система.
В шумерските изображения на Слънчевата система, намиращи се в държавния музей в Берлин има изложено тяхно изображение на Слънцето заобиколено от 12 планети. Там са показани всички известни ни до днес планети. Но между Марс и Юпитер е поставена една непозната за нас голяма планета. Тази загадъчна планета, шумерите наричали Нибиру. Орбитата й била продълговата елипса. „Нибиру” означава „преминаваша планета”. Тя преминава през нашата Слънчева система на всеки 3600 години. Шумерите вярвали, че са населявали тази планетата „Нибиру” и поради космическа катастрофа са били принудени да търсят нов дом. Тези съшества имали свърхразум и продължителността на живота им бил триста и шейсет хиляди земни години. Жените имали ръст около 3,7м, а мъжета към 5м.
В шумерски изображение на Слънчевата система, който били изложени в там (Държавния музей в Берлин), в центъра грее слънцето, заобиколено от всички известни ни до днес планети. Но има разлики, основната е, че шумерите между Марс и Юпитер са поставили непозната за нас много голяма планета – дванадесетата, като част от шумерската система. Тази загадъчна планета те наричали Нибиру – „преминаваща планетата“, чиято орбита е много продълговата елипса (възможно е да излиза от Слънчевата система).  На всеки 3600 години тя преминава през Слънчевата система.

От разчетените клинописни записи се разбира, че в шумерската космогония основното събитие било „битката за небето”, което е станало преди повече от 4 000 000 години. Тогава тяхната планета е била унишожена. Това им е наложило да емигрират от нея. Интересно, че съвременните земни астрономи потвърждават данните за катастрофата!!!

В шумерските ръкописи се коментира и произхода на разумен живот на нашата планета. Според тях, „Хомо сапиенс” е изкуствено създаден  вид, в резултат на генни инженерни манипулации, преди около три хиляди века. От което следва, че земното човечеството е цивилизация от биороботи.

Тълкуването на тези шумерски ръкописи е предизвикало шок за всички  земни изследователи. В края на краищата, това се отнася за време преди около шейсет века.

Основно събитие в Шумерската космогония е „битката за небето“ – катастрофа, случила се преди повече от четири милиарда години, която е променила конфигурацията на Слънчевата система. Странно, но съвременните астрономи потвърждават данните за такава катастрофа!!!
В резултат на таблици за декодиране на шумерския език е станало пределно ясно, че шумерската цивилизация е била с много обширна познания по космология, астрономия, химия, билкови лекарства и съвременна математика. Например, шумерите са използвали златното съотношение, прилагали са трикомпонентна система, която след шумерските, земните хора започнали да използват  едва след създаването на компютър. Шумерите са били компетентни дори и в генното инженерство. Използвали са знанието на нашето време, имали правителство, изборни органи, депутати и така нататък …Споменава се , също така и за оптимална средна температура на планетата,  трябвало да бъде с няколко градуса по-висока.

Шумерите вярвали, че са населявали тази планета и се наричали „Ануаки”. Били са с гигански ръст.
Ето ролята на пришълците в най-ранния период от историята на Земята, разказана от шумерския жрец Белрушу, живял в края на ІV-III век пр. н.е.„ключова роля в развитието на земната (вероятно на анунаките) им изиграли същества „полуриби полухора” наречени Оанес. „В началото шумерите живеели в голяма бедност, като диви зверове и не са имали никаква власт над себе си и над природата. Но се появило създание с човешки ум, което те нарекли Оанес. То излязло от морето Еритрея в непосрествена близост до Вавилония. Цялото му тяло било като на риба, но с човешка глава, опашка на риба и човешки крака. Гласът му бил като при хората, но външния му вид бил различен, затова хората си спомнят този ден. Той прекарвал по цели дни без храна при хората, обяснявал им как да използват буквите и как да правят различни неща, да изграждат къщи, гадове и храмове, да оразмеряват земята и да я обработват, да прибират реколтата и други знания, че да направят живота си удобен и приятен.

Белрушу добавя, че Оанес не можел да яде храната, с която хората се хранят, а през ноща се връщал в дълбините на морето, защото бил в състояние да диша под вода.”
   Въз основа на гореизложеното, може да се предположи, че Оанес е събирателен образ на „интелигентни същества”, пристигнали от някаде и стоящи някъде в неизвесен обект в морето (или океана). Сравнението с „риба” предполага, че са носели „защитни костюми”, изработени от неизвесен материал.

Учените изучаващи „шумерската цивилизация” смятат, че Оанес и неговите „братовчеди” вероятно са хора от Атлантида или извънземни.
Във връзка с това възниква въпроса: От къде при шумерите се е появило това знание още преди 6000 години?

В същото време, в центъра на Африка е съществува племето „догони”, които са водили изолиран начин на живот. Но стана известно, че  на тях им е позната структурата  на „Системата Сириус” и друга информация свързана с космоса и неговите логически паралели. Например, тази система се състои не от една, а от три звезди (Сириус А, Б и В). Сириус Б е бяло друже (взривена звезда), а Сириус В обикаля около Сириус А. От къде това изолирано племе, сега живеещо на територията на Мали е имало информация за космически положения, открити от астрономите, чак през 1960 г.?…

Според са ги преданията на догоните, същества от Сириус са дошли на земята, след някакво бедствие (експлозия!!!). Африканските племена смятали за богове.
Според шумерските текстове, тяхната цивилизация е тясно свързана по същество, за презаселване от една мъртвата дванадесетата планета(вероятно Нибиру).
Следващото преминаване на тази планета през слънчевата система се очаква да стане през 2158 година.

Между другото, в гробницата на фараона Ехнатон е намерен странно погребение. Той се състои от две мумии. Над главата на едната е гравиано „цветето на живота”, а втората представлява скелет на седемгодишно момче с ръст 2.5 метра. Находката е изложена в Музея в Кайро.

от публикации в Интернет

 

Вашият коментар